Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ IDC 06.07.2016

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ( ΟΜ. Υ. Λ. Ε )

Οδ. Ανδρούτσου 1 & Κανάρη, 18648-Δραπετσώνα, 
Τηλ.: 210-4630446, Fax : 210-4614655
E-mail : omyle@olp.gr, website : www.omyle.gr

           Πειραιάς 06.07.2016               

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το IDC από κοινού με το ITF, ορίζοντας  την 7 Ιουλίου  μέρα μνήμης και αγώνα για τους εργαζόμενους που έχασαν τη ζωή τους σε εργατικό ατύχημα,  ΠΡΟΚΗΡΥΞΑΝ την Πέμπτη 7 Ιουλίου στις 8 το πρωί ωριαία δράση για:

* για το δικαίωμα της συλλογικής διαπραγμάτευσης και το σεβασμό στις συμφωνίες
* για την Υγεία και Ασφάλεια στην εργασία 
* ενάντια στην επισφαλή εργασία
* για Εργασιακά πρότυπα σε παγκόσμιο επίπεδο 
* για τα ζητήματα του Αυτοματισμού και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης

Η δράση αυτή θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα λιμάνια και τις ναυτιλιακές -  μεταφορικές εταιρίες. 

Αυτή η ημέρα της παγκόσμιας δράσης αποτελεί ιστορική εμπειρία. 

Είναι η πρώτη φορά που  θα πραγματοποιήσουμε μια συλλογική δράση, που αναδεικνύει τη συμβολή των εργαζόμενων στα λιμάνια στην παγκόσμια οικονομία και η οποία μιλά για τους επαγγελματικούς  κινδύνους που συνδέονται με την εργασία μας. 

Η δράση αυτή θα υπερασπιστεί με αποφασιστικότητα,  όχι μόνο την ασφάλεια των θέσεων εργασίας μας, αλλά και τις συνθήκες εργασίας, την αξιοπρέπεια και τη συλλογική διαπραγματευτική ισχύ.

Για τα Ελληνικά Λιμάνια έχει ιδιαίτερη σημασία.

Μόλις βγήκαμε από μια ηρωική μάχη για την προάσπιση των θεσπισμένων  εργασιακών σχέσεων, την υπεράσπιση της συλλογικής διαπραγμάτευσης, την προάσπιση της ασφάλειας στην εργασία. 

Υπερασπισθήκαμε και υπερασπιζόμαστε την δουλειά μας. Οι επιχειρούμενες ιδιωτικοποιήσεις των ΟΛΠ & ΟΛΘ, δυστυχώς, όχι μόνο δεν αποτελούν αναπτυξιακή πολιτική, όχι μόνο απειλούν το δημόσιο συμφέρον, αλλά  μέσα από αυτές επιχείρησαν να υποκαταστήσουν τις ασφαλείς θεσπισμένες σχέσεις εργασίας με επισφαλείς εργολαβικές σχέσεις εργασίας τύπου γαλέρας.

Δεν το επιτρέψαμε και θα συνεχίσουμε να τις αντιπαλεύουμε. 

Την Πέμπτη  8-9  το πρωί θα πάρουμε μέρος  σε ΟΛΠ & ΟΛΘ και σε όλα τα λιμάνια  στην παγκόσμια μέρα δράσης, με αγωνιστική διάθεση και με αποφασιστικότητα να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας.