Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ( ΟΜ. Υ. Λ. Ε )
________________________________________
Οδ. Ανδρούτσου 1 & Κανάρη, 18648-Δραπετσώνα, Τηλ.: 210-4630446, Fax : 210-4614655
E-mail : omyle@olp.gr, website : www.omyle.gr



Πειραιάς 05.05.2016



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Η πρωτομαγιά φέτος  συνέπεσε με το Πάσχα.  Η κυβέρνηση μετέφερε την αργία της Πρωτομαγιάς την Τρίτη 03/05/2016 ακυρώνοντας κάθε δυνατότητα αγωνιστικών κινητοποιήσεων την ημέρα της εργατικής  πρωτομαγιάς.

Τα συνδικάτα της Χώρας, αποφάσισαν να εορτάσουν την εργατική πρωτομαγιά την Κυριακή 08/05/2016 κηρύσσοντας Γενική Απεργία.
Στα Λιμάνια την ημέρα αυτή δεν θα πραγματοποιηθεί καμία εργασία.
Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης για τους αγώνες που έγιναν αλλά και αφετηρία για νέους αγώνες .

Οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι εργαζόμενοι της Πατρίδας μας, ζουν τα τελευταία χρόνια ένα ατέλειωτο εφιάλτη. Τα αλλεπάλληλα μνημόνια έχουν οδηγήσει τη Χώρα σε διαρκή ύφεση, την ανεργία, διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις και εξαθλιώνουν την κοινωνία.
Τις τελευταίες μέρες ζούμε την τρομοκρατία του ασφαλιστικού και του φορολογικού.
 Το Σχέδιο Νόμου που πρόκειται να έρθει στη Βουλή δίνει τη χαριστική βολή στην κοινωνική ασφάλιση, ενώ το φορολογικό νομοσχέδιο “ληστεύει” στην κυριολεξία το όποιο διαθέσιμο εισόδημα. Η Δημόσια περιουσία ξεπουλιέται.

Ζούμε στον Ο.ΛΠ,  στον Ο.Λ.Θ.  και στα υπόλοιπα λιμάνια το τέλειο ξεπούλημα.
Η Κυβέρνηση ξεπουλάει τα Λιμάνια και αδιαφορεί για την κατοχύρωση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων.
Καλούμε τους εργαζόμενους στα Λιμάνια, την Κυριακή 08/05/2016 να τιμήσουν την εργατική πρωτομαγιά, να δώσουν αγωνιστική απάντηση στη καταστροφική πολιτική που η Κυβέρνηση συνεχίζει με ένταση να εφαρμόζει. Καλούμε τους εργαζόμενους σε γενική επιφυλακή.
Η πραγματοποίηση της ήδη αποφασισμένης 48ωρης γενικής απεργίας θα σημαίνει ξεσηκωμό της κοινωνίας που δεν θα επιτρέψει την ψήφιση του ασφαλιστικού, του φορολογικού και των νέων μνημονίων.

Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια, εντάσσουν σε κάθε γενικευμένο ΑΓΩΝΑ τον δικό τους ΑΓΩΝΑ κατά του ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ των λιμανιών για να ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ την κατοχύρωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων που σε κάθε περίπτωση είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ.

Την Κυριακή 08/05/02016 οι εργαζόμενοι στον Ο.Λ.Π θα συμμετάσχουμε στη Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 10:00 π.μ.