Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ( ΟΜ. Υ. Λ. Ε )
________________________________________
Οδ. Ανδρούτσου 1 & Κανάρη, 18648-Δραπετσώνα, Τηλ.: 210-4630446, Fax : 210-4614655
E-mail : omyle@olp.gr, website : www.omyle.gr


Πειραιάς 02.02.2016




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες δίνουν ΑΓΩΝΙΣΤΚΗ απάντηση στην ΒΑΡΒΑΡΗ αντιλαϊκή μνημονιακή πολιτική, που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας και συνεχίζεται τώρα με μεγαλύτερη ένταση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τις ευλογίες Ε.Ε, Ε.Κ.Τ και Δ.Ν.Τ.

Η συνεχόμενη σκληρή λιτότητα, η διαρκής ύφεση, η ανεργία και η καταλήστευση των αποθεματικών, οδηγεί το ασφαλιστικό σύστημα σε πλήρη κατάρρευση ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ την δημόσια περιουσία αντί πινακίου φακής, προκειμένου να ικανοποιήσει ξένους μονοπωλιακούς ομίλους.

Το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό, αλλοιώνει πλήρως τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, κατεδαφίζει οριστικά ότι έχει απομείνει από την κοινωνική ασφάλιση και το κοινωνικό κράτος.

Η βίαια αύξηση των ορίων και του χρόνου ασφάλισης, σε συνδυασμό με την μεγάλη ανεργία, απειλεί χιλιάδες πολίτες να βρεθούν χωρίς σύνταξη.
Ο υπολογισμός της σύνταξης με βάση όλον τον εργασιακό βίο και ταυτόχρονα η δραματική μείωση των συντελεστών αναπλήρωσης, μετατρέπει την όποια σύνταξη σε επίπεδο κάτω από το όριο της φτώχειας. Η δήθεν μη μείωση των συντάξεων, των ήδη συνταξιούχων μέχρι το 2018 με το τέχνασμα της «προσωπικής διαφοράς» είναι απάτη.
Τα ταμεία επικουρικής ασφάλισης και τα ταμεία πρόνοιας οδηγούνται σε συρρίκνωση και διάλυση. Οδηγούν τους πολίτες μεθοδευμένα στην ιδιωτική ασφάλιση χωρίς καμία κρατική ευθύνη, μεταβάλουν έτσι το αγαθό της κοινωνικής ασφάλισης σε είδος κερδοσκοπίας.

Όσο συνεχίζεται η πολιτική της ύφεσης και του δημοσιονομικού περιορισμού, μόνο ως κοροϊδία μπορεί να εκληφθεί η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.
Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση ξεπουλάει κάθε δημόσια επιχείρηση στρατηγικής σημασίας που μπορεί να αποτελέσει εργαλεία ανάπτυξης και απασχόλησης.
Τα τελευταία χρόνια ζούμε την μεθοδευμένη απόπειρα ξεπουλήματος των Ο.Λ.Π. και Ο.Λ.Θ και των άλλων λιμανιών. Η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ, ξεπουλάνε το μεγάλο Λιμάνι και ταυτόχρονα χαρίζουν δισεκατομμύρια στην COSCO. Παραβιάζουν κατάφωρα κάθε συνταγματική και νόμιμη διαδικασία , παραδίδουν κρίσιμες δραστηριότητες όπως ακτοπλοΐα, τουρισμό, εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο στα κερδοσκοπικά συμφέροντα.

Η Γενική Απεργία της 4/2/2016 με την δυναμική που έχει προσλάβει, μπορεί να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση και στους δανειστές, μπορεί να βάλει φραγμό στην κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος και στην συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική.
Ειδικότερα, αποτελεί ένα κρίκο στις κινητοποιήσεις κατά του ξεπουλήματος των Λιμανιών, οι οποίες αμέσως μετά την 4/2/2016 θα κλιμακωθούν σύμφωνα με αποφάσεις που έχουν ληφθεί.

Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ της ΠΕΜΠΤΗΣ 4/2/2016 και στις συγκεντρώσεις, να μεταφέρουμε μαζί με την γενικευμένη αντίθεση για το ασφαλιστικό σχέδιο νόμου και την ανάγκη να σταματήσει το συντελούμενο έγκλημα στον Ο.Λ.Π τον Ο.Λ.Θ και τα άλλα λιμάνια.
Οι εργαζόμενοι του Ο.Λ.Π,  καλούνται να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση της Αθήνας στην Πλατεία Κλαυθμώνος ώρα 11 π.μ. Επίσης, οι εργαζόμενοι στα άλλα λιμάνια, στις συγκεντρώσεις των Εργατικών Κέντρων.







Το Δ.Σ / ΟΜ.Υ.Λ.Ε