Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ( ΟΜ. Υ. Λ. Ε )
________________________________________
Οδ. Ανδρούτσου 1 & Κανάρη, 18648-Δραπετσώνα, Τηλ.: 210-4630446, Fax : 210-4614655
E-mail : omyle@olp.gr, website : www.omyle.gr


ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ & ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ
________________________________________
Tηλ.:  2104614825 - 2104615721 Fax:  2104611273  E-mail: dockers@otenet.gr www.dockers.gr



Πειραιάς 10.09.2015



               
     
Προς: Πρωθυπουργό κ. Βασιλική Θάνου

Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης Ναυτιλίας
  κ. Νίκο Χριστοδουλάκη
      
  Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας 
κ. Χρήστο Ζώη

Κοινοποίηση : ΤΑΙΠΕΔ



Κυρία και Κύριοι, 

Είναι γνωστό, ότι τα τελευταία δυο χρόνια, το θέμα πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Ο.Λ.Π και Ο.Λ.Θ έχει αποτελέσει κορυφαίο ζήτημα πολιτικών κοινωνικών αυτοδιοικητικών και συνδικαλιστικών αντιδράσεων.
Οι διαγωνισμοί προσέλκυσης ενδιαφέροντος, οι όποιοι προχώρησαν στις αρχές του 2014 χωρίς την έγκριση της Βουλής όπως έχουμε αναδείξει στις δυο προηγούμενες Κυβερνήσεις, έχουν καταστεί πλέον πολιτικά και νομικά «νεκροί» και πρέπει να αποσυρθούν.

Όσον αφορά το νομικό σκέλος, έχει κατατεθεί από εργαζόμενους, επιμελητήρια και φορείς,  προσφυγή στο ΣτΕ η οποία έχει ορισθεί να συζητηθεί στις αρχές Οκτωβρίου.

Ως προς το πολιτικό σκέλος, έχει αναδεχθεί ότι η πώληση των μετοχών Ο.Λ.Π και Ο.Λ.Θ θα παραδώσει την δημόσια αρχή καθώς και κρίσιμες δραστηριότητες όπως ο Τουρισμός, Ακτοπλοΐα, Μεταφορές, Εισαγωγικό και Εξαγωγικό Εμπόριο, σε ιδιώτες η ξένους μονοπωλιακούς ομίλους και αυτό συγκεντρώνει μέγιστες διαφωνίες και παραπέμπει σε λιμενικά μοντέλα που συναντούνται σε κράτη με αποικιοκρατικά καθεστώτα.

Η χώρα, βρίσκεται μπροστά σε κρίσιμες εκλογές για δεύτερη φορά μέσα στο 2015 και εσείς ως υπηρεσιακή Κυβέρνηση έχετε αναλάβει την ευθύνη να οδηγήσετε με ομαλότητα την χώρα σε αυτές τις κρίσιμες εκλογές ώστε η χώρα να αποκτήσει Κυβέρνηση με κοινοβουλευτική στήριξη.

Από δημοσιεύματα και διάφορες πληροφορίες φαίνεται ότι η υπηρεσιακή Κυβέρνηση προχωρεί σε ενέργειες και πράξεις προκειμένου να αναβιώσουν οι πολιτικά και νομικά νεκροί διαγωνισμοί και γενικότερα να διευκολύνει την πώληση των μετοχών.
Θεωρούμε κάτι τέτοιο εφόσον συμβαίνει, ότι είναι πολιτικά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και ΝΟΘΕΥΕΙ την προεκλογική διαδικασία.

Η υπηρεσιακή Κυβέρνηση, δεν έχει ούτε κατ ελάχιστον και καθοιονδήποτε τρόπο την πολιτική κάλυψη να χειρίζεται τέτοια θέματα τα οποία έχουν ταλανίσει τις δυο προηγούμενες Κυβερνήσεις, τα πολιτικά κόμματα, τους κοινωνικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς.

Κύριοι, σας καλούμε μέχρι τον σχηματισμό κοινοβουλευτικής Κυβέρνησης, να απόσχετε από κάθε ενέργεια σχετικά με την πώληση μετοχών του Ο.Λ.Π και Ο.Λ.Θ καθώς και των ιδιωτικοποιήσεων γενικότερα των Λιμανιών.








Οι Διοικήσεις