Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12.06.2015

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ( ΟΜ. Υ. Λ. Ε )
________________________________________
Οδ. Ανδρούτσου 1 & Κανάρη, 18648-Δραπετσώνα, 
Τηλ.: 210-4630446, Fax : 210-4614655
E-mail : omyle@olp.gr, website : www.omyle.gr

ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ & ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ
________________________________________
Tηλ.:  2104614825 - 2104615721 Fax:  2104611273  
E-mail: dockers@otenet.gr www.dockers.gr

Πειραιάς 12.06.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά τις απαράδεκτες χθεσινές παρεμβάσεις, όπου το ΤΑΙΠΕΔ έδωσε εντολή στον Πρόεδρο του ΔΣ/ΟΛΠ να αποσύρει το θέμα των Συλλογικών Συμβάσεων από την σημερινή ημερήσια διάταξη του ΔΣ/ΟΛΠ, η ΟΜΥΛΕ και η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ έλαβαν τις εξής πρωτοβουλίες:

Επισκεφθήκαμε το ΤΑΙΠΕΔ, όπου λόγω απουσίας του Προέδρου κ. Πιτσιόρλα, συναντηθήκαμε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Λεούση. Ο κ. Λεούσης κατ’ αρχήν δήλωσε άγνοια του θέματος και στη συνέχεια αποκάλυψε ότι υπάρχει θέμα ως προς την διετία της ΣΣΕ σύμφωνα με εντολή του κ. Σαγιά από την Κυβέρνηση.

Μετά το ΤΑΙΠΕΔ επισκεφθήκαμε τον Υπουργό Εργασίας κ. Σκουρλέτη, όπου του εκθέσαμε το όλο θέμα και ζητήσαμε να συζητηθεί το θέμα σήμερα στο ΔΣ/ΟΛΠ και να υπογραφεί η ήδη συμφωνημένη ΣΣΕ.

Ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι κατανοεί το θέμα που έχει ανακύψει και δεσμεύτηκε να κάνει παρέμβαση σε υψηλό κυβερνητικό επίπεδο. Αναμένουμε τα αποτελέσματα της παρέμβασης.

Στη συνέχεια δεχθήκαμε τηλεφώνημα από τον κ. Πιτσιόρλα, ο οποίος ζήτησε να συναντηθούμε από Δευτέρα και δήλωσε πως ως ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει πρόβλημα με την υπογραφή της διετούς ΣΣΕ.

Κατόπιν όλων αυτών θεωρούμε ότι η όλη μεθόδευση των ΣΣΕ των Λιμανιών συνδέεται με την επιχειρούμενη πώληση των Λιμανιών και τις απαιτήσεις των υποψήφιων αγοραστών. Είναι πλέον φανερό σε όλους ότι ετοιμάζουν ένα εργασιακό καθεστώς μεσαίωνα παρόμοιο με αυτό της COSCO.

Εμείς, οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια, δηλώνουμε για μια ακόμη φορά και προς κάθε κατεύθυνση ότι με τους αγώνες μας διεκδικούμε Λιμάνια Δημόσιου Χαρακτήρα.

Διεκδικούμε 
διασφάλιση των ελεύθερων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
με θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις.