Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18.02.2014

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ( ΟΜ. Υ. Λ. Ε )
________________________________________
Οδ. Ανδρούτσου 1 & Κανάρη, 18648-Δραπετσώνα, 
Τηλ.: 210-4630446, Fax : 210-4614655
E-mail : omyle@olp.gr, website : www.omyle.gr


ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ & ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ
________________________________________
Tηλ.:  2104614825 - 2104615721 Fax:  2104611273
 E-mail: dockers@otenet.gr www.dockers.gr



Πειραιάς 18.02.2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ιδιωτικοποίηση των Λιμανιών συναντά την αντίδραση των εργαζομένων, των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων.

Η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ για πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών των ΟΛΠ, ΟΛΘ και των άλλων Λιμανιών συνάντησε την καθολική αντίδραση των συνδικάτων, των πολιτικών, κοινωνικών και παραγωγικών φορέων, καθώς και της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Η Κυβέρνηση, παρ’ όλα αυτά, συνεχίζει με προκλητική εμμονή την προσπάθειά της για ξεπούλημα των Λιμανιών. Πρωτοφανής και προκλητική, επίσης, η θέση του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Μηταράκη, ο οποίος αγνοώντας το Κοινοβούλιο, τους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς έσπευσε να θεωρήσει ως τετελεσμένο την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και να καλέσει συγκεκριμένη εταιρεία (COSCO) να αγοράσει το Λιμάνι ! Ούτε τα προσχήματα δεν κρατούν οι πραγματευτάδες της Δημόσιας Περιουσίας.

Στις θεωρίες περί ωφέλειας της ελληνικής οικονομίας αποκρύπτει ο κ. Μηταράκης και η ΔΝΕ ότι από το 2010 που ανέλαβε η COSCO (ΣΕΠ) τον Προβλήτα ΙΙ και διακινεί το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό εγχώριου φορτίου (εισαγωγές- εξαγωγές) το κόστος ανά container  αυξήθηκε περίπου 30%. Αλήθεια, τι συμφέροντα εξυπηρετεί η ΔΝΕ και έχει μεταβληθεί σε φανατικό υπερασπιστή της κυβερνητικής πολιτικής για την δημιουργία ιδιωτικού μονοπωλίου στα Λιμάνια ;

Απέναντι σ’ αυτή την πολιτική το Συνδικαλιστικό Κίνημα των Λιμανιών δημιουργεί μέτωπο αντίστασης για την αποτροπή κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης των ΟΛΠ, ΟΛΘ και των άλλων Λιμανιών.

Είναι γνωστή η θέση μας και δεδομένη η απόφασή μας.

Η απόπειρα προώθησης από την Κυβέρνηση της θέσης του ΤΑΙΠΕΔ, που αναφέρεται σε πώληση του Μετοχικού Κεφαλαίου των Λιμανιών, θα σημάνει την έναρξη πολύμορφων κινητοποιήσεων στα Λιμάνια, αλλά και έξω από την Βουλή.

Θα καταστήσουμε τα Λιμάνια εστίες συνεχών αγώνων που θα ανατρέψουν κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης και ξεπουλήματος των Λιμανιών.