Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2013

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΟΜ.Υ.Λ.Ε

Πειραιάς 29.04.2013

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Χαιρετίζουμε την 1η Μάη, ημέρα μνήμης για τους εργατικούς αγώνες που έγιναν, αλλά και αφετηρία για τους αγώνες που έρχονται.

Η Ελληνική Κοινωνία, οι εργαζόμενοι βιώνουμε μια βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που εκπορεύεται από τις Κυβερνήσεις και την Τρόικα (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ).

Η σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζεται, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, στη χώρα μας, στον Ευρωπαϊκό Νότο, αλλά και σ’ ολόκληρη την Ευρώπη έχει δημιουργήσει συνεχόμενη ύφεση στην οικονομία, εκρηκτική ανεργία, δραματικές μειώσεις μισθών και συντάξεων και έχει οδηγήσει την κοινωνία στην εξαθλίωση.

Ξεπουλιέται ο Δημόσιος Πλούτος της χώρας. Οι κατακτήσεις των εργαζομένων καθημερινά γκρεμίζονται, το σύνταγμα καταπατείται και η δημοκρατία νοθεύεται.

Αυτή η πολιτική έχει, ασφαλώς, επιπτώσεις και στους εργαζόμενους στα Λιμάνια.

Κεφαλαιώδες ζήτημα η βούληση της Κυβέρνησης για το ξεπούλημα των Λιμανιών στα ντόπια και ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η Κυβέρνηση, αντί να στηρίξει τον Δημόσιο Χαρακτήρα των Λιμανιών και να αξιοποιήσει το συγκριτικό τους πλεονέκτημα για την ανάπτυξη της οικονομίας – που στα λόγια οι Κυβερνήσεις κόπτονται – ετοιμάζει το ξεπούλημα των Λιμανιών.

Κάτι τέτοιο θα έχει δραματικές συνέπειες για τους εργαζόμενους, τις τοπικές κοινωνίες, το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον.

Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τη «Μητέρα των Μαχών» για την υπεράσπιση του Δημόσιου Χαρακτήρα των Λιμανιών, για την υπεράσπιση του θεσμού των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων, των θεσπισμένων εργασιακών σχέσεων και των θέσεων εργασίας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα Λιμάνια να δώσουν αγωνιστικό παρόν την Τετάρτη 1η Μάη στις αγωνιστικές συγκεντρώσεις σ’ όλες τις πόλεις.

Την Τετάρτη 1η Μάη , ημέρα ΑΠΕΡΓΙΑΣ από τη ΓΣΕΕ δεν θα πραγματοποιηθεί καμία εργασία στα Λιμάνια.


Οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ

θα συμμετάσχουν στην αγωνιστική εκδήλωση του ΕΚΠ

την Τετάρτη 1η Μάη στις 10 πμ στο ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ.