Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ 26/9/2012

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
( ΟΜ.Υ.Λ.Ε )

Πειραιάς 21.09.2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνάδελφοι,

Εδώ και τρία χρόνια ζούμε ένα εφιαλτικό σκηνικό με συνεχείς και δραματικές περικοπές στους μισθούς, τις συντάξεις και τις κοινωνικές δαπάνες, με παρατεταμένη ύφεση, εκρηκτική ανεργία και ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας.

Βρισκόμαστε τώρα μπροστά σε μια νέα πιο άγρια επίθεση, αφού σχεδιάζεται να περικοπούν 11,5 δις αποκλειστικά από μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες.

Ετοιμάζεται νέα επίθεση σε ότι έχει απομείνει από τις εργασιακές σχέσεις και τις κατακτήσεις μετατρέποντας τελειωτικά σε ζούγκλα την αγορά εργασίας. Επιχειρούν να ανεβάσουν τα όρια συνταξιοδότησης στα 67 εν μέσω παρατεταμένης ανεργίας. Σχεδιάζουν την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και ότι έχει απομείνει από τις Δημόσιες Επιχειρήσεις.

Αυτή η σκληρή μονεταριστική νεοφιλελεύθερη πολιτική στοχεύει αποκλειστικά στην υποτίμηση της οικονομίας, σε εξαθλίωση των πολιτών και σε νέα αναβαθμισμένη κερδοφορία του κεφαλαίου.


Τα Λιμάνια βρίσκονται στον κατάλογο των προς εκποίηση Δημόσιων Επιχειρήσεων. Επικαλούνται τις διαρθρωτικές πολιτικές, όμως η μόνη λιμενική πολιτική της κυβέρνησης είναι οι επιλογές των Τροϊκανών, των δανειστών και των τοκογλύφων.

Στις Δημόσιες Επιχειρήσεις, μετά τις περικοπές στις μέσες ονομαστικές αποδοχές κατά 35%, τώρα σχεδιάζουν μεγαλύτερες μειώσεις μέσα από το «ενιαίο μισθολόγιο» για τις Δημόσιες Επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για αναμονή και ενασχόληση με δευτερεύουσες μικροαντιθέσεις. Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια της Πανεργατικής Απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ επιβάλλεται να δοθεί ένα αποφασιστικό και σαφές μήνυμα προς την Κυβέρνηση και την Τρόϊκα να σταματήσουν αυτή την καταστροφική πολιτική.

Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια καλούνται σε καθολική συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ της 26/9 και στις συγκεντρώσεις σ’ όλες τις πόλεις.

Μία πετυχημένη πανελλαδική κινητοποίηση τη Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου θα οδηγήσει σε κλιμάκωση του ΑΓΩΝΑ για την οριστική ΑΝΑΤΡΟΠΗ αυτής της πολιτικής.



ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Να σταματήσουμε τα μέτρα εξαθλίωσης.
Να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική.



Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 26/9 και ΩΡΑ 11:00 στο ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ για τους εργαζόμενους του ΟΛΠ στη ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ, ΩΡΑ 10:45.