Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
(ΟΜ.Υ.Λ.Ε.)

ΕΝΩΣΗ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ

Πειραιάς 09.10.2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο ΕΚΤΡΩΜΑ προχωράει σε πολιτικό και συνταγματικό πραξικόπημα.

Ισοπεδώνει θεσμούς και κατακτήσεις, καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις και τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις, διαλύει ότι έχει απομείνει σε μισθούς και συντάξεις και βυθίζει την κοινωνία στην ανεργία και τη γενικευμένη φτώχεια.

Ειδικότερα παρεμβαίνει σε Δημόσιες Επιχειρήσεις, ακόμα και σε εισηγμένες στο ΧΑ και θεσπίζει μονομερώς διεστραμμένους μισθολογικούς κανόνες, που αν επιχειρηθεί να εφαρμοστούν θα σταματήσουν την λειτουργία τους.

Όσον αφορά τα Λιμάνια, όχι μόνο μετατρέπει το μισθό των εργαζομένων σε «αναβαθμισμένο» επίδομα ανεργίας, αλλά τα μεταχειρίζεται ως Ληξιαρχεία και τα κλείνει μετά το τέλος του πρωινού ωραρίου, ξεχνώντας ότι τα λιμάνια εξυπηρετούν βασικές και ζωτικής σημασίας ανάγκες στο εμπόριο, τον τουρισμό και την ακτοπλοΐα σε 24ωρη βάση.

Τι επιδιώκει επιτέλους η κυβέρνηση? Να κλείσει τα λιμάνια, να μεταφέρει τα φορτία στους ανταγωνιστές τους και να τα παραδώσει απαξιωμένα ως οικόπεδα και scrap αντί πινακίου φακής στους επίδοξους αγοραστές?

Μπορεί η Βουλή των Ελλήνων να συμφωνήσει σ’ ένα τέτοιο διαρκές έγκλημα και μάλιστα με μία διάταξη, η οποία μπήκε χαράματα στο Ν/Σ και δεν πρόλαβαν ούτε καν από το Ελεγκτικό Συνέδριο να την περάσουν?

Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια, όπως όλο αυτό το διάστημα, θα βρεθούν μπροστάρηδες στους πανεργατικούς αγώνες για την ανατροπή αυτής της Κυβερνητικής Πολιτικής.

Άμεσα θα συνεδριάσουν τα ΔΣ της ΟΜΥΛΕ και της Ένωσης Λιμενεργατών, θα οργανώσουν ένα πρόγραμμα έντονης αγωνιστικής δράσης και θα βρεθούν σε συντονισμό με τα άλλα συνδικάτα για να εμποδίσουν την ψήφιση αυτής της διεστραμμένης έμπνευσης διάταξης.

Να είναι σίγουρη η Κυβέρνηση ότι σε κάθε περίπτωση θα ανατρέψουμε τα σχέδια της και δεν θα αφήσουμε να διαλυθούν τα λιμάνια και οι εργαζόμενοι σε αυτά.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ