Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΟΜΥΛΕ - ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΕΜΠΤΗ 09.06.2011 - ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ - ΩΡΑ 11πμ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

(ΟΜ.Υ.Λ.Ε)

Πειραιάς 07.06.2011




Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Συνάδελφοι,


Χαιρετίζουμε τη μαζική σας συμμετοχή στις πρώτες κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η Ομοσπονδία μας κατά της νέας μνημονιακής καταιγίδας και του ξεπουλήματος των Οργανισμών Λιμένων.


Με τις πρώτες αντιδράσεις μας δώσαμε μια ηχηρή απάντηση στην Κυβερνητική απόπειρα ιδιωτικοποίησης των Λιμανιών. Στείλαμε σε Κυβέρνηση και Τρόικα το μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ απέναντι σ’ αυτή την πολιτική που γκρεμίζει τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος και ξεπουλάει, αντί πινακίου φακής, τα κερδοφόρα Λιμάνια.


Η εκποίηση του Μετοχικού Κεφαλαίου που κατέχει σήμερα το Δημόσιο στα Λιμάνια, εκτός των άλλων, παραδίδει τη Δημόσια Αρχή Λιμένων στον οποιοδήποτε ξένο επενδυτή. Αυτό δεν έχει ιστορικό προηγούμενο στην Ευρώπη. Ακόμη και στην Αγγλία που έγινε επί Θάτσερ κρίθηκε ως αποτυχημένο και αναθεωρείται.

Σχεδιάζουν να ξεπουλήσουν τον ΟΛΠ για €270 εκ. και τον ΟΛΘ για €103,5 εκ., ενώ και τα δύο λιμάνια έχουν διαχρονική κερδοφορία, μεγάλες επενδύσεις με ίδια κεφάλαια, όπως ο ΟΛΠ, ή μεγάλα αποθεματικά, όπως ο ΟΛΘ. Στην ίδια τροχιά έχουν δρομολογήσει και τους άλλους Οργανισμούς Λιμένων.

Μιλάμε για καραμπινάτο οικονομικό σκάνδαλο.

Έχουμε χρέος, συνολικά, σ’ αυτή την νεοφιλελεύθερη μνημονιακή καταιγίδα να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ μέχρι τέλους και με οποιοδήποτε τίμημα.


Να αγωνιστούμε για Λιμάνια Δημόσια που θα στηρίζουν την οικονομική ανάπτυξη και θα επιτελούν το αναγκαίο κοινωνικό έργο.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, οι εργαζόμενοι στους Δημόσιους Οργανισμούς που ξεπουλιούνται και όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι, θα δώσουμε τον ΑΓΩΝΑ με Ενότητα και Μαζικότητα, διαμορφώνοντας όρους Κοινωνικής Αποδοχής.


Την ΠΕΜΠΤΗ 09.06.2011 η ΟΜ.Υ.Λ.Ε κήρυξε 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ σε συντονισμό με τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, την ΟΜΕ-ΟΤΕ, την ΟΤΟΕ, την ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ, την ΟΜΕ-ΕΛΤΑ κ. ά., καθώς και κοινή συγκέντρωση στη Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 πμ και πορεία στο Υπ. Οικονομίας.

Είναι απαραίτητο να δώσουμε ένα ηχηρό παρόν στο Κέντρο της Αθήνας και να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: ότι τα ΛΙΜΑΝΙΑ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ.


Θα συνεχίσουμε με άλλες καθημερινές δράσεις και την 24ωρη Πανεργατική ΑΠΕΡΓΙΑ της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 15.06.2011.


Θα είμαστε συνέχεια στο μάτι της Κυβέρνησης.





ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

για να ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ το ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ

των ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ

και την ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ ΕΚΠΟΙΗΣΗ
 του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ.


Προσυγκέντρωση : Στην ΟΜΟΝΟΙΑ, ώρα 10:45



ΤΟ ΔΣ/ΟΜΥΛΕ