Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΣΕΕ - 23.02.2011

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
( ΟΜ.Υ.
Λ.Ε )
Πειραιάς 23.02.2011


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνάδελφοι,

Συνεχίζουμε να βιώνουμε μια σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική, την οποία επέβαλε η Τρόϊκα και αποδέχθηκε και εφαρμόζει η Κυβέρνηση. Η ίδια πολιτική κυριαρχεί σ’ ολόκληρη την Ευρώπη οδηγώντας τις οικονομίες σε βαθιά ύφεση και τις κοινωνίες στη πλήρη αποσύνθεση.
Οι δυνάμεις της εργασίας δέχονται αποκλειστικά τα βάρη της οικονομικής κρίσης, αφού συμπιέζονται δραματικά οι μισθοί και οι συντάξεις, ενώ η ανεργία λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις.
Στις Δημόσιες Επιχειρήσεις οι ΣΣΕ έχουν μπεί στο ψυγείο, αφού με νομοθετικές ρυθμίσεις υπήρξε μείωση των μισθών. Στο Ιδιωτικό Τομέα η κατάσταση είναι χειρότερη με την επιβολή Ειδικών Επιχειρησιακών Συμβάσεων και με το πρόσχημα τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.
Οι Δημόσιες Επιχειρήσεις και ο Δημόσιος Πλούτος βρίσκονται στο στόχαστρο των εκχωρήσεων. Τα Λιμάνια δέχθηκαν και δέχονται τις επιπτώσεις αυτών των πολιτικών εδώ και χρόνια.
Γνωρίσαμε τα τραγικά αποτελέσματα του ξεπουλήματος του Προβλήτα ΙΙ του ΟΛΠ. Ζούμε καθημερινά την απειλή παραχώρησης δραστηριοτήτων σε τρίτους, ιδιαίτερα στα περιφερειακά λιμάνια με διάφορα προσχήματα.

ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ !

Στις 23.02.2011 η Γενική Πανελλαδική Απεργία είναι αναγκαίο να προσλάβει παλλαϊκά χαρακτηριστικά και να εξελιχθεί σ’ ένα μεγάλο ΕΝΩΤΙΚΟ ΜΑΖΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ που θα στείλει στη Κυβέρνηση, στην ΕΕ και στο ΔΝΤ την ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ των δυνάμεων της εργασίας της πατρίδας μας να ανατρέψουν αυτή τη νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική.
Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε αυτή τη πολιτική και να οδηγηθούμε σε μια πολιτική ανάπτυξης με κοινωνικά χαρακτηριστικά, με ενίσχυση των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων και με ενίσχυση του αναπτυξιακού και κοινωνικού ρόλου των Δημόσιων Επιχειρήσεων.

Για μια ακόμη φορά ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :
Να γίνουν σεβαστές οι ΣΣΕ
, τα εργασιακά δικαιώματα και ο δημόσιος χαρακτήρας των Δημόσιων Οργανισμών.
Να υπογραφούν οι νέες ΣΣΕ, χωρίς περιορισμούς και ψευτοδιλήμματα.
Να μην προωθηθούν οι πολιτικές των περικοπών και των ανατροπών στις επικουρικές συντάξεις και τα ΒΑΕ.
Να αντιμετωπιστεί το κύμα της ακρίβειας, που σε συνδυασμό με τη μείωση των μισθών, οδηγούν τους εργαζόμενους στην ανέχεια και τη φτώχεια.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ της ΤΕΤΑΡΤΗΣ 23/2/2011

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ 11 πμ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στα κατά τόπους ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ.