Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΜΑΗ 2010

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΟΜ.Υ.Λ.Ε


Πειραιάς 03.05.2010


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Συνάδελφοι,

Οι τελευταίες Κυβερνητικές εξαγγελίες οδηγούν τους εργαζόμενους και ολόκληρη την κοινωνία σ’ ένα βαθύ και σκοτεινό τούνελ. Ό,τι έχει κατακτηθεί με ΑΓΩΝΕΣ μέρα με τη μέρα γκρεμίζεται.
Οι Κυβερνήσεις, αφού οδήγησαν διαχρονικά τη χώρα στον δημοσιονομικό εκτροχιασμό και στη διάλυση της παραγωγικής βάσης, αφού βύθισαν τη χώρα στα σκάνδαλα, στη σπατάλη και την ατιμωρησία τώρα στέλνουν το λογαριασμό στους εργαζόμενους.
Η χώρα σύρεται στις επιλογές της ΕΕ και του ΔΝΤ, οι εργαζόμενοι οδηγούνται στη φτώχεια και την ανεργία, ο κοινωνικός ιστός στη διάλυση και η οικονομία στη βαθύτερη μεταπολεμικά ύφεση.

Καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις.
Περικόπτουν τις πραγματικές Αποδοχές και τα Δώρα.
Σφαγιάζουν τις Συντάξεις και το Ασφαλιστικό Σύστημα.
Διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις.


Σ’ αυτό το νέο τοπίο η κατάσταση στα Λιμάνια , τα οποία δοκιμάστηκαν από την πολιτική των εκποιήσεων, γίνεται ιδιαίτερα δύσκολη.
Στον ΟΛΠ το ξεπούλημα του προβλήτα ΙΙ, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, έχει οδηγήσει το Οργανισμό σε δυσχερή οικονομική θέση. Η Διοίκηση του Οργανισμού, ενώ θα έπρεπε να έχει ως πρώτο στόχο την προσέλκυση φορτίων για τον προβλήτα Ι και τον περιορισμό των δαπανών στις απολύτως αναγκαίες, αναλώνεται σε μακροχρόνιους σχεδιασμούς. Δημιουργεί θυγατρικές με express διαδικασίες, χωρίς οικονομικό όφελος για τον Οργανισμό, π.χ. Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.
Τα άλλα Λιμάνια μένουν ουσιαστικά χωρίς Διοίκηση, εδώ και έξι μήνες, με αποτέλεσμα να μη λαμβάνονται αποφάσεις και τα προβλήματα να μεγεθύνονται.
Απέναντι σ’ αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση είναι επιτακτική η ανάγκη να υπάρξει μία ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ώστε να μπεί ΦΡΑΓΜΟΣ στον ΚΑΤΗΦΟΡΟ !

Η Γενική Απεργία της Τετάρτης 5 Μαΐου που κήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πρέπει να εξελιχθεί σε μία μεγάλη ΜΑΖΙΚΗ και ΕΝΩΤΙΚΗ κινητοποίηση. Πρέπει να στείλει το μήνυμα ότι το Συνδικαλιστικό Κίνημα έχει τη ΔΥΝΑΜΗ να ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ και να σταματήσει το γκρέμισμα των εργασιακών και κοινωνικών κατακτήσεων και ταυτόχρονα να επιβάλει αναπτυξιακές πολιτικές που θα οδηγήσουν τη χώρα στην έξοδο από την κρίση.


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ,
ΣΤΙΣ 11 π.μ., ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30 ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ