Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΗ 2010

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΟΜ.Υ.Λ.Ε


Πειραιάς 17.05.2010


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Το ΔΣ της ΟΜ. Υ. Λ. Ε καλεί τους εργαζόμενους την ΠΕΜΠΤΗ 20.05.2010 στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για την ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ χαρακτήρα της ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ.

Τα Συνδικάτα ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ το Σχέδιο Νόμου της Κυβέρνησης και της Τρόικας (Ευρ. Επιτροπή, ΕΚΤ, ΔΝΤ), γιατί αλλοιώνει, ανατρέπει και υποβαθμίζει τα κοινωνικά χαρακτηριστικά της ασφάλισης και τα δικαιώματα των ασφαλισμένων.

Ακολουθεί την παλιά χρεοκοπημένη συνταγή μείωσης των Συντάξεων υλοποιώντας τον Νόμο Πετραλιά με αύξηση των ορίων ηλικίας (ειδικότερα στις γυναίκες και στους νέους) ως τη μόνη λύση για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων και της βιωσιμότητας του συστήματος.
Το κράτος περιορίζει και συρρικνώνει δραματικά την προοπτική και τις υποχρεώσεις του για την χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος.
Ειδικότερα για τις Νέες Γενιές η κρατική χρηματοδοτική συμμετοχή περιορίζεται στο ελάχιστο ποσό, το οποίο και αυτό τίθεται υπό «αυστηρές» προϋποθέσεις που φτάνει στα όρια της ακύρωσης. Εντάσσει του νεοπροσληφθέντες του Δημοσίου στο ΙΚΑ, με κίνδυνο κατάρρευσης του Ιδρύματος και της Ασφάλισης του Δημοσίου.
Μειώνει τις συντάξεις έως και 15%, οδηγεί το ποσοστό αναπλήρωσης στο 65%, καταργεί τις κατώτατες συντάξεις και οδηγεί τους συνταξιούχους της χώρας μας σε ακόμα χαμηλότερη θέση.
Αυξάνει έμμεσα τον εργασιακό βίο από 2 έως 7 χρόνια για όλες τις κατηγορίες ασφαλισμένων ακόμα και στα ΒΑΕ και ιδιαίτερα των γυναικών στο δημόσιο από 5 έως 15 χρόνια.
Επαναφέρει το ΛΑΦΚΑ, δηλαδή την εσωτερική αναδιανομή εισοδήματος μεταξύ των συνταξιούχων, η οποία σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες περικοπές, οδηγεί σε ένα ακόμη πιο φτωχό σύστημα για τους υπάρχοντες συνταξιούχους αλλά και για τις επερχόμενες γενιές.
Αφήνει δεκάδες σκόπιμες ασάφειες και εξουσιοδοτικές διατάξεις, για να ρυθμιστούν τεράστιας σημασίας και σπουδαιότητας θέματα με Υπουργικές αποφάσεις.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Οι εργαζόμενοι, οι Συνταξιούχοι, οι άνεργοι αρνούνται να πληρώσουν για ακόμα μια φορά τα εγκληματικά πολιτικά και ασφαλιστικά λάθη των κυβερνήσεων, με μειώσεις των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων και παροχών.

ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ και απορρίπτουν τη λογική ότι δεν υπάρχει άλλη λύση για τη σωτηρία του ασφαλιστικού συστήματος, ότι δεν μπορεί να διασφαλιστεί το μέλλον των νέων που αναγκαζόνται να δουλεύουν ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ.

ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ στις παράλογες αντικοινωνικές, και αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις της Κυβέρνησης και των «Τοκογλύφων» δανειστών.

ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ,
το θέμα είναι αν υπάρχει και πολιτική βούληση.

Εδώ και χρόνια το Συνδικαλιστικό Κίνημα έχει καταθέσει ολοκληρωμένη, τεκμηριωμένη και ρεαλιστική πρόταση, που σέβεται και ενισχύει τα δικαιώματα των ασφαλισμένων ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει την οικονομική βιωσιμότητα του συστήματος.

Το Νέο Ασφαλιστικό Σύστημα, σε συνδυασμό με τα σκληρά οικονομικά μέτρα που έχουν ληφθεί, οδηγεί τους εργαζόμενους στην ανασφάλεια και τη φτώχεια.

Απέναντι σ’ αυτή τη κατάσταση υπάρχει μόνο μία λύση, Ο ΑΓΩΝΑΣ.

Η μεγαλειώδης Απεργιακή Κινητοποίηση της 5ης Μαΐου 2010 έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους.

Τώρα επιβάλλεται την ΠΕΜΠΤΗ 20 Μαΐου 2010 οι εργαζόμενοι να δώσουν μία νέα ΜΑΖΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, για να βάλουν φραγμό στο κατήφορο που χτυπάει στη καρδιά τα εργασιακά, οικονομικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ,
ΣΤΙΣ 11 π.μ., ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ